carolinharnesund.blogg.se

Bor i ett rött litet torp på ett berg mitt i dom Västgötska skogarna. Lever ett lugnt & stilla liv med mina djur. 🌲🌾

Lamm, lamm, lamm 💙

Publicerad 2016-03-30 22:38:21 i Allmänt,

Efter en lång dag har jag & London äntligen tänt i braskaminen och krupit ner under en filt. London har redan slocknat och jag är sådär härligt trött i kroppen.. Så som man bara kan bli efter en heldag med arbete ute i friska luften. ☁️

Lammen har börjat anlända i en rasande fart. Sju små ull-rumpor har det kommit hittills. Det är ändå bara en mjukstart inför vad som komma ska. Denna tiden på året är helt klart den allra mysigaste när man lever som jag gör, men också den med mest jobb. Fast det känns inte riktigt så heller för det är ju det här jag vill göra. Det är inte det minsta jobbigt att nappa lillkillen Arv det sista man gör på kvällen. Eller att gå upp klockan två på natten och göra det igen. Okej, vid sex är det motigt men det går. Flaskan vid elva, då går det lättare igen. 


Som sagt. Det är mycket jobb nu. Eller rättare sagt, det tar längre tid än vanligt. Tackorna som inte lammat ska passas, halm ska ströas, hö ska fyllas på i alla foderhäckar (det brukar vara en stor annars) & det ska finnas färskt vatten nästan hela tiden i lamm-boxarna. Det är kraftfoder i olika stater som ska delas ut några ggr per dag beroende på antal lamm, Arv ska ha nappflaska & Labolina ska ha ögonsalva. Agda ska ha sin kvällsgos. Bea vill ha öronkli. Och sen är det även så att ibland fastnar man bara.. När Lill-Fritz får ett glädjeryck & skuttar runt, runt i sin lilla box runt mamma & lillebror. Då blir man sittande. Det går inte att titta sig mätt på lamm helt enkelt. 💙 Dom ger små näande läten ifrån sig. Dom luktar gott. Och dom är så söta när dom hoppar runt.. Och sen tvärt blir dom jättetrötta & trillar ihop i en liten hög. Och somnar på momangen. Man älskar dom bara rakt av. Och man går runt med lycko-bubblor i magen hela tiden trots sömnbristen som kommer på köpet med napp-lamm. 


En bidragande faktor till att allt går så bra.. Och att jag känner dom där bubblorna. Är mina helt fantastiska vänner som ställer upp i vått & torrt. Även min mamma. Jag är så jäkla lyckligt lottad som har så fina människor runt mig & djuren. Ni är värda mer än eran vikt i guld. Och jag hoppas dom förstår hur mycket jag värdesätter deras insats. ❤️ Det är väldigt fint att vara jag ibland. 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela