carolinharnesund.blogg.se

Bor i ett rött litet torp på ett berg mitt i dom Västgötska skogarna. Lever ett lugnt & stilla liv med mina djur. 🌲🌾

They are here.. 🍼✨🐑💕

Publicerad 2017-04-18 22:02:17 i Lantliv,

Ända sen det sista lammet var fött har man längtat efter att dom nya ska födas. 


Det är ändå så märkligt. Det är mycket jobb, man sover aldrig känns det som och ändå är det så värt det. ✨

Min dröm är att jobba med det här. Och med dröm menar jag mitt mål och att jag kommer dit. Jag arbetar för det varje dag. 

Min morgon var lite körig. Andreas är här & jobbar i Sverige så han tittade till dom vid sex. Han väckte mig innan han åkte och sa att allt är lugnt där ute. Jag kom upp vid åtta och gjorde kaffe & strosade ut i trätofflor med koppen i näven. 

Greta är i full värk och ett pyttelitet huvud syns. Jag springer så väl det går på en gårdsplan i sten med träskor in, dyker i lagårdsoverallen & stövlarna. Kommer ut igen och nummer ett har landat. Ett litet tacklamm. Nummer två kommer. Och jag ser nummer tre på gång. 

Mamma Greta är inte alls imponerad av att jag vill känna efter så till slut lyckas jag locka in henne i en lammbox. Håller fast henne och jag inser att sista lammet ligger med böjda armbågar och motar varje gång hon krystar. Hinnan har spruckit och vi pratar om sekunder. Lyckas gå in och få tag på två små krokiga ben, rätar, drar och får ut en liten kille. Jag är nästan säker på att han är förlorad. Torkar bort hinnor och får en liten nys. Slungar honom & börjar torka. Mamma blev intresserad & jag fick i honom en spruta råmjölk.

Alla tre mår fint. ❤️ Jag pustar ut. 


Då märker jag att Agda får värkar. Vi kämpar ihop så gott det går. En liten nos dyker upp. Agda arbetar allt vad hon kan och inget händer. Till slut drar jag ut en liten tjej som Agda tar hand om. Rätt snart kommer nästa. Som inte heller vill komma ut själv. Det är en liten kille som ligger bak och fram. Jag puttar in honom ur kanalen och vänder rätt. När Agda har en ny, väldigt klen värk, drar jag. Ut kommer han. Men hon vill inte riktigt ha honom. 

Det ser kanske lite brutalt ut. Men efter det godkände hon honom. 💙Skriv inläggstext 

Skriv inläggstext 

Till slut blev alla tre en liten familj. 💛🍼🐑


Det hade inte gjort mig så mycket med ett litet napplamm inne. Men bäst för dom är ju att växa upp med mamma och syskon. 

Jag ska försöka hålla lite liv i bloggen nu när jag har något att berätta. ✨

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela