carolinharnesund.blogg.se

Bor i ett rött litet torp på ett berg mitt i dom Västgötska skogarna. Lever ett lugnt & stilla liv med mina djur. 🌲🌾

Livet är det som händer medan du planerar något annat.. 🌿✨💭

Publicerad 2016-06-30 23:56:39 i Allmänt,

Överskriften är kloka ord av John Lennon. Och lite det jag har bestämt mig för att ha som motto nu när det har varit lite väl många motgångar på samma gång. Igår bestämde jag mig för när jag vaknade att idag ska jag ha en hel dag bara för mig själv. I vilket fall bara göra exakt vad jag känner för. Givetvis fick djuren frukost.. Men det ingår ju i morgonrutinen liksom.. Mata djur, dricka kaffe och borsta tänder. På en bra dag borstar jag till och med håret. 

Jag åt frukost löjligt länge och drack precis så många koppar kaffe jag ville. Duschade lika länge och åkte förbi en kompis jag kläckt kycklingar åt och lämnade av dom. Sen åkte jag vidare hem till Salunda. Mitt barndomshem. Och jag blev kvar där hela eftermiddagen. Mamma fixade färskpotatis med skirat smör & örtkryddad lax. Och på maten hederligt kokkaffe. Ibland funderar jag på att flytta hem igen! 

En ytterligare anledning till det är lilla "oväntade Ottilia." 


En liten valptjej som min mamma kämpar med. Ett alldeles ljuvligt litet knyte. Jag borde inte skaffa fler hundar.. Men hon är Londons halvsyster. 💙Och lite förälskad är jag nog. 


Jag är uppvuxen på en kennel.. Och har sett ett par hundra valpar. Varje kort på mig som liten ligger jag och kravlar med en gäng valpar. Men man blir alltid lika förvånad varje gång hur små dom faktiskt är. 🐾
Trots att valpmyskvoten inte var helt fylld åkte jag hem. Hemma unnade jag mig en öl, uppmanade sambon att tända grillen trots regnet och medan han gjorde det tog jag tag i mitt jordgubbsland. Faktiskt bara för att jag kände för det. Det växer väldigt mycket där i.. Fina växter men dom borde inte vara där.. Och har då några jordgubbar kämpat sig fram så har dom förtjänat det tänker jag. Och helgtjejen Felicia har frågat sen i april om "hohubbarna" har mognat än.. Idag hann hon vara här i 5 minuter innan hon kom springandes och skrek: Coliin, Coliin! Dom har kommit.. ! Vi har ätit massor nu. Och imorn ska vi tydligen göra en tårta. Jag tänker möjligtvis en paj. Men vi får väl se. Efter att ha läst Peter Pan alldeles för många gånger sover nu båda limporna och lillskruttan sen en bra stund. Jag ska göra detsamma. 💛 Godnatt 💭

Om jag ska vara riktigt ärlig.. 💭

Publicerad 2016-06-29 00:26:39 i Allmänt,

Min midsommarhelg var helt fantastisk. Det har fortsatt lite så.. I söndags natt var det dags för jobb igen. En av fördelarna med mitt jobb är att man är uppe innan solen går upp. Hela söndag natten gled jag runt i en pastellfärgad dimma med Enya i bakgrunden. 


Det var lite så där vackert att man var tvungen att ta ett djupt andetag och försöka ta in hur fint det kan vara att leva ibland. ✨ Man glömmer nog det ibland. Att bara stanna upp och se sig omkring. Glädjas åt dom små sakerna. I det enkla bor det vackra sägs det ofta och det är nog väldigt sant. Ibland måste man njuta av det som är bra.. Jag har funderat lite över hur öppen man ska vara med sig själv på en blogg. Det är nog därför jag inte uppdaterat så ofta för att jag tycker gränsen är svår om vad man ska dela med sig av och inte. Men jag har ändå bestämt mig för att den är min och jag tänker skriva vad jag vill. Och så får folk tycka och tänka vad dom vill. 

Dom flesta av er som läser har väl troligtvis hittat hit genom instagram. Där har jag hintat om att det varit en tuff period i mitt liv. Min pappa. Han är en av de absolut viktigaste personerna i mitt liv och den absolut klokaste. Det är han som har lärt mig allt jag kan. Jag är inte lik någon i min familj. Min syster ser ut som min mamma för tjugo år sedan. Min bror ser ut som en ung pappa. Och jag brukar få höra att jag inte liknar någon. Därför är det skönt att jag liknar min pappa i så mycket annat. Jag har ärvt hans sociala kompetens. Vi är nog alldeles för ärliga och har dålig kläm på vad man säger och inte. Vi tänker likadant. Vi kan umgås en hel dag utan att prata så värst mycket. Han har lärt mig att naturen är fantastisk. Jakten & fisket. Intresset för djur. Lantlivet. Han är otroligt klok och det finns inget han inte vet. Och han är mitt uppe i en utredning av förstorad prostata. Det ligger väl nära till hands att det är cancer. Min store, starke fina pappa. Och jag får en stor klump i magen när jag tänker på en tillvaro där inte min pappa skulle finnas. 

Min mamma.. Hon är en lika fantastisk människa hon. Väldigt olik min far men troligtvis är det deras kitt som gör att dom håller ihop i vått och torrt. Jag kommer ihåg att jag brukade skämmas som tonåring när jag hade kompisar hemma för att dom betedde sig som att dom var kära fortfarande. Idag tänker jag att det är väldigt gulligt hur min pappa klappar mamma på rumpan i förbifarten och slänger ur sig att han har det snyggaste fruntimret i Västergötland. Min fina mamma som alltid tagit hand om oss alla barn i vått och torrt.. Sina egna och andras. Nu är hennes ork slut och hon har gått in i väggen. 

Min syster har efter många om och men fått en diagnos på psoriasis-artrit. 

Hela min familj kämpar efter luft just nu och det är bara jag & lillebror som står upp. För mig är det också ibland svårt att andas. När jag funderar för mycket. Men samtidigt tänker jag att nu mer än någonsin behöver man försöka se allt det som faktiskt är bra och fint. Ta vara på tiden. Och försöka ta en sak i taget. 💙


Midsommar 🌿🌼

Publicerad 2016-06-28 09:00:58 i Allmänt,

Som den inbitna vintermänniska jag är så får jag faktiskt lov att erkänna att just midsommar är lite av en nyförälskelse för mig. Jag har alltid älskat julafton & nyårsafton högt. Men midsommar.. Det har bara smugit sig på de sista åren. Men nu är den där! I topp tre över dom bästa helgerna. Kvällen före midsommar kom våra danskar. Anders, Lotte och deras två små härliga barn. På midsommarafton tog vi sovmorgon och sen var det full fart här på gården. 

Jag är ju van att sköta den här lilla mini-farmen ensam och när Andreas väl är hemma försöker jag släppa tyglarna lite grann även om det går sådär alla gånger. I vilket fall så är planering inte varken en dygd av mina eller Andreas. Så mitt i allt annat stök skulle vi flytta alla ulltottarna till sommarbete. Det var inget fåren hade planerat in heller. Men till slut var fåren nere där dom skulle och vi fick ordning på allt. 

Vi packade in oss allihop och åkte över till Elin och Tomas. Och vi hann med allt vi skulle. Allt sånt som borde hända på en midsommarafton. 

 
 

Plocka blommor, binda kransar, sjunga tramsiga sånger, leka, dricka nubbe och äta sill. Grilla, äta jordgubbar, skratta och lägga sju sorters blommor under kudden. 🌸


Magisk helg helt enkelt. Den där midsommarn. ✨🌿 
Jag ser helt klart framemot nästa! Men då ska vi inte flytta får också. Hoppas jag i alla fall. Fast å andra sidan är det rätt säkert att det blir precis just så när det gäller oss.

Förhoppningsvis blir midsommardagen likadan också för den var väldigt bra den också. 


Morgonpromenad i en gyllene skog. Resten av dagen följde i samma tema. Så himla skönt.. Att bara få vara och flyta med ibland. Och man gör alla måsten i sakta mak utan tidspress och med fint sällskap. 💛 Det har varit tungt ett tag att vara jag och den här helgen var precis vad jag behövde. Mycket ljus, värme och kärlek. Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela