carolinharnesund.blogg.se

Bor i ett rött litet torp på ett berg mitt i dom Västgötska skogarna. Lever ett lugnt & stilla liv med mina djur. 🌲🌾

En helg.. Snabba små rackare dom där. 🍁

Publicerad 2017-09-17 21:46:58 i Lantliv,

Jag började min fredag med att röja upp i torpet. Jag hade tjuvstartat dagen innan med ni vet där småplocket. Men nu tog jag i alla fall tag i alla högar som ligger överallt. Sånt där som man inte riktigt vet vart det ska vara, slängde allt jag faktiskt inte kommer använda även om jag vill inbilla mig att jag ska. Rensade ut kläder, udda sängkläder, gardiner & massa annat. Allt hamnade såklart i en container för second hand. 


Sambon kom hem mitt i röran. Han var bara på genomgående & skulle ut lika fort igen och ta hand om en påkörd galt. På väg ut genom dörren slängde han i alla fall ur sig; "Eh, fint du gör. Tror jag." 
Han brukar inte märka vad som händer inne så han förstod nog vart jag var på väg åtminstone. Och det blev faktiskt bra. Sen var det inte värst svårt att skura av golven med grönsåpa när det väl var ordning & reda. 

Det kan vara en av dom bästa dofterna jag vet. Att komma in utifrån djuren & det luktar nysåpade gamla trägolv. 
Helgkänsla med en gång. 

Det är ju så skönt när det är gjort men med en liten gård så är det alltid så mycket annat att greja med så ordningen inne är nästan alltid sista prio på listan. 

Resten av dagen unnade jag mig att bara vara med ullrumporna. Knappt några måsten, bara mysa. 


Agda #01 Gubbalyckans kli-junkie nummer 01.
En sekund efter att man slutar klia börjar hon snegla uppåt.

Alla våra får är lite utspridda just nu så det tar en stund att hinna med alla. Tackorna har en egen hage. Lammen en. Ungtackorna från förra året jag inte ville betäcka går för sig. Och eftersom att vår mesta ras är Oxford down får pappa Paddington gå i en hage precis brevid. 

Jag tror ändå det är viktigt. Att man håller alla sociala, lugna & vana. Det underlättar mitt jobb så väldigt mycket. I lamningen tex. Att dom litar totalt på en. Givetvis blir det en större sorg när något tråkigt händer nån av dom. Men ändå. Jag tror att tråkiga saker händer mindre ofta ifall fåren får klapp, kli & en jäkla massa kärlek. ❤️ 


Det gör i vilket fall mig lite lättare om hjärtat. Att tro att mina djur har det fint. 


Lördag & jag hämtade hit helgtjejen. Det är många som undrat vem hon är och vad en helgtjej är. Jag vet faktiskt inte riktgt hur man beskriver det. Hon är unik. Och hon har en väldigt fin mamma som vill att hon ska åka ut på landet & umgås med djur om helgerna. Himla tur för mig så får jag låna henne. Den där kloka lilla ungen. ✨ 

När hon fick höra att det skulle grillas var hon förste tös upp på logen & började plocka ihop ved. In med det & mat i bilen. Mötte upp en av mina bästa vänner & hennes lilla tjej Maja. Och så åkte vi mot jordkulan. Ett tokcharmigt litet ställe man får låna när man vill. Det drivs ideellt och är så himla fint. Jag visste inte ens om det innan Simone släpade dit mig & sen var jag totalt charmad. 

Och efter en kväll med korvgrillning, massa skratt åt tokiga småtjejer & att bara vara.. Maja är min lilla faddertös & hon börjar bli en så otroligt rolig liten person så bara att umgås med henne ger ju så mycket. ❤️ Tre av mina favorittjejer då på en kväll är ju jackpot. Kollade vi in alla djuren Simone & Maja har hemma. Sånna vi faktiskt inte har. 


Väl hemma slocknade helgtjejen på två röda till kvällens film. Vi hann precis borsta tänderna & hoppa i pyjamasen. Just nu känner jag mig likadan. Jag har haft en tokmysig helg med massa skratt. ✨❤️

Och vi avslutar en söndag med sovmorgon, frukost på nyplockade ägg, taco-middag hemma i Salunda & lite mer skratt på bästa vis med söndagsslapp i soffan. 🐾

Och glöm inte trycka på hjärtat om ni tyckte om. Hoppas er helg har varit fin. ✨😘

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela